Hybrid


ENDELIG EN PRODUKTSERIE SOM FÅR DET BESTE UT AV DIN HYBRID

Bra for miljøet og bra for økonomien – flere og flere bileiere har valgt å kjøpe smarte elektriske hybridbiler på grunn av god drivstofføkonomi, reduserte CO2-utslipp og evnen til å kjøre i byen med kun den elektriske motoren. Med så mange fordeler er det ikke rart at bileiere ønsker å ta best mulig vare på bilen sin.


slik får du optimal ytelse og beskyttelse

Hybridbiler har fortsatt en forbrenningsmotor i kjernen. Men i motsetning til vanlige kjøretøy, stilles det unike krav til motorene som følge av stopp-start-syklusen. Og som følge av dette stilles det krav til oljen. Derfor har Valvoline utviklet en intelligent løsning som er målrettet mot disse spesifikke kravene – Valvoline Hybrid-smøremidler.


utfordringer for motoroljen

  1. Økt antall stopp-start-sykluser sammenlignet med kjøretøy med tradisjonelle forbrenningsmotorer
  2. Lengre perioder med inaktivitet på motoren og oljen
  3. Oljen når ikke optimal driftstemperatur og gir ikke optimal ytelse og beskyttelse


I Hybridbiler stopper og starter forbrenningsmotoren oftere for at bilen skal bruke mindre bensin. Dette fører til økt slitasje på motoren. Motoren når ikke den optimale temperaturen og dette fører til at kondens i oljen ikke fordampes bort. Det kan også føre til at oljen ikke når den optimale temperaturen, som betyr at den ikke smører delene så godt som ønsket. Dette kan føre til oppsamling av slam og større fare for korrosjon, oksidasjon og slitasje. En økning i partikkelforurensningen vil sannsynligvis føre til en reduksjon i levetiden for både oljen og motoren.


utfordringer for giroljen

  1. Smøremiddelet kan ha direkte kontakt med den elektriske motoren
  2. Høye temperaturer
  3. Kompatibilitet for materialer og belegg


I girkassen – der den elektriske motoren kan være montert – må vi påse at de elektriske egenskapene til smøremiddelet er passende (at det ikke er strømledende), at smøremiddelet er kompatibelt med de nye materialene i den elektriske motoren (store mengder kopper og andre ømtålige metaller, isolasjonsmaterialer og nye belegg) samt at smøremiddelet tåler varmen som genereres av den elektriske motoren, under hele skiftintervallet for smøremiddelet. Høye temperaturer kan føre til oksidering i oljen, som gjør at oljen forringes. Dette kan potensielt øke ledeevnen og føre til problemer for lagre og forseglinger.


løsningen - VALVOLINE HYBRID

Valvoline har utviklet smarte smøremidler som er spesifikt tilpasset hybridbiler. Valvoline Hybrid-produktene er laboratorietestet og spesifikt forbedret for å gi overlegen beskyttelse ved denne typen driftsforhold.