Valvolines historie

Valvoline - The Original Motor Oil

Vi er en organisasjon med fokus på kompetanse og kvalitet og er i dag 15 ansatte.Valvoline Oil AS ble opprettet i 1957 og har i alle år distribuert Valvoline og Tectyl produkter i det norske markedet. Kontor og lager er lokalisert på Skedsmokorset, like utenfor Oslo.

Selskapet har en bred distribusjon innen automotive sektor og leverer produkter til personbil, tyngre kjøretøy, buss, mc og snøscooter. I tillegg marine produkter både til outboard og inboard motorer.

Selskapet leverer alle typer smøremidler, kjølevæske, bilkjemi, rengjørings- og avfettingsprodukter. Leveringsdyktighet er viktig for oss og vi har et lager med både stor bredde og dybde.

Valvolines grunnlegger, Dr. John Ellis var blant de aller første på banen med smøremidler for industrien i 1866. Produktene ble en nødvendighet for bilindustrien. Varemerket Valvoline eies i dag av det amerikanske selskapet Valvoline Inc. og er en sterk automotiv merkevare med distribusjon i hele verden.

Valvoline er en ledende produsent og markedsfører av smøremidler av høy kvalitet for personbil og tyngre kjøretøy. Valvolines kvalitet og renommé har vært kjent siden 1866. I dag er Valvoline et verdensomspennede selskap og er representert i mer enn 160 land rundt om i verden. Valvolines hovedkontor er i Lexington, Kentucky i USA. I tillegg til smøremidler produserer og markedsfører Valvoline en omfattende rekke av bilkjemikalier og bilpleie for den automotive bransje, samt en komplett linje av Tectyl antirustmidler for automotiv, industri- og shipping/off-shore.

Kvalitetsprodukter i over 150 år

Det europeiske hovedkvarteret er i Barendrecht, Nederland, med egne distributører i de fleste europeiske land. Moderne fabrikkanlegg med kvalitetskontroll og forskningslaboratorier garanterer de beste kvalitetsprodukter. Valvoline-produktene er i forkant av våre kunders endrede krav og ønsker.Tidslinje

Historikk
Valvoline
Smøremidler og kjemi for bil, MC og båtbransjen. I tillegg industri, anlegg og nyttekjøretøy.
CareQ
Avfettings- og rengjørings-produkter til automotive bransjer og industri.
 
Tectyl
Korrosjonshindrende produkter for automotive bransjer og industri. Markedsansvar Fagkjeden Tectyl.