Du må være litt tøffere enn alle andre

18-åringen fra Harestua lar seg ikke skremme av å drive med en sport med høy risiko. Det er nettopp adrenalinet som gjør at Martin elsker motorcross. Nå satser han for fullt, og Valvoline Oil AS følger stolt med fra sidelinjen.

– Jeg ble interessert i motorsport gjennom pappa og onkelen min som drev med rally. Da jeg var bare noen få år gammel kjøpte pappa en sykkel til meg, og siden den gang har det bare vært motorcross for meg, forteller Martin.

Han vant nylig Norgescup, og i dag satser han 100 prosent på sporten. Han elsker adrenalinet han får når han sitter på sykkelen – som han gjør i mange av døgnets timer.

– Adrenalinet er nok det beste med å drive med motorcross. Og ikke minst mestringsfølelsen du får når det går bra, forteller han. 

Motocross er en sportsgren med lang historie og er kjent for sin intensitet, fysiske krevende natur og spektakulære stunts. Det gjør også at det er en sport med høy grad av risiko. Det lar ikke Martin seg skremme av.

– Du må nok være ganske tøff mentalt for å drive med denne sporten. Se for deg at dere er 30–40 stykker på sykkel som skal inn i samme sving på samme tid, i høy fart. Det krever noe å tåle det trøkket, sier han. 

Martin er også opptatt av kvalitet i alle ledd, og alt skal stemme til start.

– For meg er det viktig at alt er hundre prosent. Det er ikke en god følelse å sette seg på sykkelen hvis du ikke er sikker på at alt er strøkent. Pappa er heldigvis like opptatt av kvalitet som meg, og er med å sikre at alt funker som det skal. Og gjør det ikke det, så får han høre det, sier Martin med et smil. 

Ifølge det unge talentet er det noen ting du ikke kommer utenom om du skal lykkes med motorcross. Det handler om trening, viljestyrke og støtte. 

– Du må ville det litt mer enn alle andre, og du må være litt tøffere enn alle andre på banen. Men suksess kommer ikke alene. Det er kanskje jeg som kjører, men jeg er helt avhengig av alle rundt meg også. Hvis ikke jeg hadde hatt sponsorer og folk rundt meg til å hjelpe meg, hadde jeg ikke kunnet drive med denne sporten på det nivået jeg gjør nå, sier han.

Valvoline Oil AS har fulgt med på Bredesen siden ung alder, og gleder seg til å følge ham videre som offisiell sponsor nå som han satser for fullt.

– Martin er et friskt pust for sporten. Han har stort talent fra naturens side, men er også et virkelig treningstalent. Jeg vet ikke om noen andre som legger ned så mange treningstimer som han. Han er skikkelig dedikert, og fortsetter han i det sporet og unngår skader, tror jeg han har en lysende karriere foran seg. Vi er stolte av å få følge med fra sidelinjen, sier Joakim Skoglund, salgs- og markedssjef i Valvoline Oil AS. 

Se filmen med Martin her: 

Ved å klikke "Godta alle" samtykker du at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: Statistikk og markedsføring