– Ikke tro du er bedre enn andre

Jan Gulbrandsen har drevet med motorsport siden 70-tallet. Nå er veteranen teamleder for langdistanselaget Orion Racing, som har store ambisjoner. Han mener det er viktig å være ydmyk om man skal nå langt i sporten.

Jan Gulbrandsen har drevet med motorsport siden 1976, og vært tilknyttet Valvoline siden 1977. I løpet av den lange karrieren har Jan drevet med alt fra bakkeløp og rallycross til grusbane. Han har kjørt EM i rallycross i 8 år i en Porche Saab 900. i 1991 ble han Europamester. I dag driver han med langdistansekjøring.

– Jeg kjører stort sett i Sverige i dag, hvor vi kjører seks timers asfaltkjøring. Langdistanse er veldig spesielt. Du har et mye større apparat i depotet, forteller Jan.

I Orion Racing har de et apparat på 12 mennesker. Han trives veldig godt i rollen som teamleder, og blir inspirert av det gode samarbeidet mellom menneskene på teamet. 

– Det å kunne bygge et team som samarbeider, og ser gleden av å få til ting sammen, inspirerer meg. Enten det er å steke vafler eller være sjef for bensinfylling. Teamet jobber hele tiden, og den som skal dra på høyre bakhjul er like viktig som den som sitter bak rattet, sier han.

Det krever mye å lykkes i motorsport, og det krever mye å fortsette å drive med motorsport i over 50 år. Jan mener ydmykhet og hard jobbing er nøkkelen.

– Du må jobbe hardt, men også evne å lytte til andre og ikke tro at du er bedre enn noen andre. Du må heller prøve å være på forskudd og gjøre ting så riktig som mulig, sier han.

For Jan har samarbeidet med Valvoline gjennom tidene betydd mye.

 

– Det har vært en ære å kjøre med Valvoline sine produkter. Det har vist seg gjennom generasjoner at det er topp kvalitet, og det er kjempemoro å være en del av, sier han. 

Joakim Skoglund, salgs- og markedssjef i Valvoline Oil AS syns det er stas å ha Jan Gulbrandsen og Orion Racing med på laget den dag i dag.

– Jan er en utrolig viktig figur og bauta i norsk motorsport. Han har enorm kunnskap og erfaring, og en lidenskap for sporten som gjør at han stadig fortsetter. Det er rett og slett inspirerende. Og det han får til med teamet sitt nå, er det utrolig spennende å følge med på, sier han.

Se filmen med Jan her:

Produktkarusell

Hvis artikelen handler om en hvis produkt, kan man ha en produktkarusell som viser produkter relaterte til artikelns innhold. F.eks en kampanje 

Ved å klikke "Godta alle" samtykker du at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: Statistikk og markedsføring